|| Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Lisesi || ©
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

тαşυ¢υ ρяσƒ. ∂я. ∂υямυş тєz¢αη ℓιѕєѕι

AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Taşucu Lisenin açılışı töreni Yapıldı

YazarMesaj
TıLsım
Admin
Admin
TıLsım

Taşucu Lisenin açılışı töreni Yapıldı Empty
MesajKonu: Taşucu Lisenin açılışı töreni Yapıldı   Taşucu Lisenin açılışı töreni Yapıldı I_icon_minitimeSalı Eyl. 23, 2008 3:49 pm

Beldemizde hayırsever vatandaş Prof. Dr. Durmuş Tezcan tarafından yapımı gerçekleştirilen 8 derslikli “Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Lisesi”nin açılışı törenle yapıldı.
Taşucu Lisenin açılışı töreni Yapıldı DSC_0490“Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası” kapsamında yapılan ve 8 derslik, 1 konferans salonu, 1 kantin, 1 depo, 1 arşiv, 2 adet kıyafet değişim odası ile öğretmen ve öğrencilere ait lavabodan oluşan bina, eski binada yapılan iç ve dış restorasyon, kütüphane düzenlemesi, bin 100 m2’lik seramik döşenmesi, merdivenlerin mermer yapılması, kapıların değişimi, pencere korkuluklarının onarımı gibi tadilat ve 400 m2 alanın betonlanması gibi çevre düzenlemesi 425.00 bin YTL’ye mal olan lisenin açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başladı. Ardından da okulun halkoyunları ekibi folklor gösterisi yaptı.
Törenin açılış konuşmasını yapan hayırsever vatandaş Durmuş Tezcan, sağlığında bir şeyler yapmak isteğini, bu isteğini gerçekleştirmek için eğitimi tercih ettiğini ve devletin okulunda okuyan birisi olarak doğup büyüdüğünü memleketi Taşucu beldesinde bu okulu yaptırdığını belirtip, kendisine destek olan herkese teşekkür ettiğini kaydetti.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül de konuşmasında, Tezcan ile çocukluğunun beraber geçtiğini, kendisinin iki akademisyen yetiştirdiğini, arkadaşının ise böylesine güzel bir okul yaptırarak kendisini geçtiğini belirtti.
Eğitime yapılan yardımın insana yapılan yardım olduğunu ifade eden Üskül, böylesine güzel ve anlamlı bir yatırımı yapmasından dolayı Tezcan’a teşekkür edip, bu okulda eğitim görecek öğrencilerin arasından büyük insanların çıkacağını belirtti.
Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu ise konuşmasında, “Hukuk fakültesi okuduğum yıllarda dersimize girerek bizim yetişmemizi sağlayan değerli hocamız Sayın Durmuş Tezcan’ın bu güzel hizmetini açmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz.
Hocamız, Hukuk fakültesinin kürsülerinden şuç nedir ceza nedir, suçlarının kanunu ilkesini infazı ne amaçla güdülür konularını anlatırken bugün bakıyoruz ki Fransız şair Vıctor Gullong’un dediği “Bir okul açan bir cezaevi kapatmıştır” sözünün gerçekleştiğini görüyoruz. Sayın hocamıza yaptığı bu güzel yatırımdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Son konuşmayı yapan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz sağlıklı gençlerimizin en iyi eğitimi alabilmeleri fiziki bakımından büyük önem taşıyor.
Okullarımızın fiziki durumu eğitim öğretim açısından eğitimin kalitesi bakımından büyük önem taşıyor. Bu bakımdan Mersin il genelinde de zaman zaman derslik ihtiyacı olduğunu vurguladık ve son iki yıl içerisinde hayırsever kişilerin desteklerini istedik ve bugüne kadar 194 derslik protokolü imzaladık. Bunların büyük bir kısmının inşaatları tamamlandı ve eğitim öğretime açıldı. Bugünde burada böylesine bir okulu hizmete açmanın mutluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Bu okulun velilik anlamında çok daha değişik anlamında boyutları da var. Bu okulun değerli büyüğümüz Durmuş Tezcan tarafından yapılmış olması ve bugün burada bulunmuş olması. Ben il valisi olarak benim dersime girmiş bir hocamın benim görev yaptığım bir yerde böylesine bir okul yaptırmasından son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu gerçekten çok kıt kaynaklarla biriktirilmiş bir okul. Bu çok önemli ve anlamlı diye düşünüyorum. Bu bakımdan hocamızın bu davranışının başka hayırseverlere de örnek olmasını diliyorum. Hocam bildiğimiz kadarıyla zengin bir insan değil ama gönlü zengin ve birikimleri bizlere Taşucululara ve milli eğitime bağışladı ve verdi. Kendisine milli eğitim camiası adına ve kendi adıma teşekkür ediyorum. İl özel İdaremizin imkanları, Milli Eğitim bakanlığımız ilimizi aktardığı imkanlarla yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Buradan bir noktayı daha demek istiyorum. Özellikle Mersin ilimizin bazı ilçelerinde kırsal alandaki vatandaşlarımızın çocuklarınızın okula giderken bazı sorunlar yaşadığın biliyoruz. Özellikle kız çocuklarının liseye devam etme bakımından kalma sorunları baş gösterdiği ve sıkıntı olduğu karşımıza çıkıyor. BU nedenle Silifke ‘ye bir kız yurdu yapma konusunda özellikle Mersin Milletvekilimiz Sayın Zafer Üskül Hocamız bütçe ödeneklerinin dışında Milli Eğitim Bakanlığımıza yaptığı görüşmeler neticesinde ek ödeneği ilimize aktardı. İl genel meclisinde ek yatırım programı kararını aldık ve önümüzdeki günlerde bunun ihalesi yapılarak ve Silifke’de bir kız öğrenci yurduna kavuşacak” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Aksoy tarafından hayırsever vatandaş Tezcan’a plaket verildi. Tezcan da tüm protokole, yaptırdığı okulun resminin bulunduğu bir süs tabağı hediye etti. Daha sonra da okulun kurdelesi kesilip, binanın içerisi gezildi.
Törenin ardından da okulun konferans salonunda “İnsan Hakları” konulu konferans düzenlendi.
Törene, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Atakent Belediye Başkanı Osman Ünal, daire müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
https://tasuculisesi.yetkin-forum.com

Taşucu Lisenin açılışı töreni Yapıldı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-